Published: Jan 9, 2023

Last Modified: Nov 15, 2023

```
Go Walk Mathematics
Suppose you walk 3 kms a day for 40 years.
3 kms x 365 days = 1,095 kms.
forget the 95 kms.
1,000 kms x 40 years = 40,000 kms
40,000 kms = the length of the terrestrial equator
Therefore
Walking 3 kms a day for 40 years
You complete the circuit of the earth.
Suppose you walk 30 kms a day for 36 years.
30 kms x 365 days = 10,950 kms.
10,950 kms x 36 years = 394,200 kms
This figure goes beyond the average distance
Between the earth & the moon 384,400 kms.
Therefore
Walking 30 kms a day for 36 years
You reach the moon.
```

Quoted from *How to live on the planet earth : collected poems* by Nano Sakaki (Blackberry Books, 2013)
UToronto Library Copy

Thanks for reading! If you have any comments or questions about the content, please let me know. Anyone can contact me by email.